Logo Pic
venember83 2024. szeptember 03.

A nyári mercato alapvető változásokat hozott

giuntoli_cristiano_napszemuvegben_fintorog.jpgA La Stampa a Juventus kapcsán 205 millió eurós befektetésről beszél, amelyek célja a keret megerősítése, miközben a klub a versenyképességet és a bértömeg csökkentését tartotta szem előtt. A mercato végeztével a klub 11 év után nem első a bértömeg tekintetében, ráadásul sikerült a tavalyi 27 éves átlagéletkorból három évet lefaragni, így jelenleg a keret átlagéletkora 24 év.

A DAZN részletezte a klubnál szolgáló játékosok béreit, és Paul Pogba felfüggesztését követően már nem a francia középpályás a legjobban kereső futballistája a klubnak, mivel a bíróság végleges ítéletéig a klubnak csak havi 2 ezer eurót kell utalnia a futballistának. Ebben a kontextusban Dušan Vlahović keresi a legtöbbet nettó 12 millió euróval, őt követi Gleison Bremer 5,5 millió euróval, illetve Douglas Luiz 5 millió euróval. A következő a legfrissebb érkező, Teun Koopmeiners 4,5 millió euróval, majd a csapatkapitány Danilo 4 millió eurós bére következik, Nicolás González 3,6 millió euróval szerzödött a klubhoz, őt Arkadiusz Milik követi 3,5 millió euróval, majd jön Manuel Locatelli (3 millió euró), Weston McKennie (2,5 millió euró), Pierre Kalulu (2,5 millió euró), Timothy Weah (2 millió euró), Khéphren Thuram (2 millió euró), Michele Di Gregorio (1,8 millió euró), Mattia Perin (1,5 millió euró), Nicolò Fagioli (1,5 millió euró), Kenan Yıldız (1,5 millió euró), Federico Gatti (1,5 millió euró), Juan Cabal (1,2 millió euró), Andrea Cambiaso (1 millió euró), Carlo Pinsoglio (0,3 millió euró). A listán nem szerepel Francisco Conceição, mivel a futballista bérét jelenleg a Porto fizeti.

A Calcio e Finanza beszámolója szerint a potenciálisan 200 millió eurós befektetés a jövő évi költségvetésre mindössze 80 millió eurós negatív hatással lesz, és az értékesítések révén 70 millió eurós bevétellel zárta a klub a mercatót. Talán ennél fontosabb, hogy több magas bérrel rendelkező játékos elengedésével a Juventus képes volt megközelítőleg 20 millió euróval csökkenteni a bérkeretet is, így Cristiano Giuntoli teljesítménye az elmúlt hónapokban szinte tökéletesnek mutatkozik, természetesen csak abban az esetben, ha a szerződtetett játékosok beváltják a reményeket.

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Haláli zenék a Barba Negrában
sunthatneversets • 9 nap
Napi érdekes - 536
JTom • 8 nap
Az Empoli elleni mérkőzés
venember83 • 2 nap
Megütötte Perry Farrell Dave Navarrót a Jane"s Addiction bostoni koncertjén
sunthatneversets • 2 nap
Megvan a megállapodás Kostić ügyében
venember83 • 7 nap
Cikkek a címlapról
Mátyás király személyleírása a források szerint
Hunyadi Mátyás a magyar történelm egyik legkiemelkedőbb alakja volt. Uralkodása alatt 1458 és 1490 között egy erős Magyar Királyságot teremtett, mely Bécs meghódítására is képesnek mutatkozott. Ugyanakkor magas adói, központosító politikája és értelmetlen háború miatt (melyek leginkább nem a…
Szétszedtük, összeraktuk, de tönkretettük, mert túl jó lett. Vagy mégsem?
Nem az a baj, ha az ember hülye, hanem ha egyedül kell azt megélnie. Nagy szerencsére ketten toljuk ezt a szekeret a Bandival, és teljesen jól kiegészítjük egymást. Én egyszerre két szívlapáttal hányom fel a faszságokat a kordéra, Bandi meg néha lekotorja, elveszi tőlem az egyik szerszámot, pofán…
>