10+1 jele annak, ha valaki Londonban él

A Secret London weboldal felsorolt 62 mókás, szomorú, vagy sztereotipikus állítást, amiről felismerhető az illető, ha Londonban él. Lássunk ebből tízet! Meg egyet!

Nem illik sztereotípiák alapján ítélkezni, de ettől függetlenül szeretjük őket, akárhogy is tagadjuk. Nincs is ezzel semmi baj, tulajdonképpen ez egy evolúciós sajátossága az embernek. A bonyolult világ minden mozzanatát az emberi agy nem tudja feldolgozni, de ha ez meg is történne, napok alatt kikapcsolna egyszerűen. Éppen ezért akarva akaratlanul is „egyszerűsít” ez a szerv, hogy könnyebben megértsük a körülöttünk lévő eseményeket.

Ugyanígy van, ha népcsoportokról, vagy egy bizonyos területen élőkről van szó, jelen esetben a londoniakról. A Secret London weboldal össze is gyűjtött 62 állítást, ami az itt lakók sajátossága állítólag. Elég érdekesre (és mosolygósra) sikerült az írás, hát kiválasztottam 10-et, ami szerintem a legtipikusabb, mellette pedig megosztom a véleményemet.

A teljes lista ITT megtalálható.

  1. A londoni gyorsabban gyalogol, mint fut

Futás? Az micsoda? Jah, ez a normál tempó itt!

Számtalanszor tapasztalom, hogy egyesek már a futás határán képesek gyalogolni. Nagyváros, mindenki rohan, de hova? Én is sokszor „kisorolok” a fal mellé, hogy a saját tempómban tudjak haladni, mert sajnos ezt a sebességet egyszerűen nem tudom felvenni. De nem is bánom.

Egy másik adalék, hogy a szembejövők alig tesznek erőfeszítést, hogy kikerüljék egymást. Oldalra mennek olyan 30 centit, és könyökkel „köszönnek”.

  1. „Mate” minden mondat végén

Ez részben igaz, sokszor hallom ezt a bűvös szócskát, mely a magyarban a „haver”, „tesó”, vagy a Blaha Lujza téri „Szia Uram!” megfelelője. Személy szerint én nem használom, egyszerűen azért, mert úgy gondolom, aki így kezd neki egy vadidegennek, nagy valószínűséggel nem tisztességesek a szándékai.

Egy másik adalék, hogy mindenért „sorryzunk”. Főleg ingerülten, amikor a bambája képtelen ellépni előled, pedig már háromszor rászóltál.

  1. Bármit felveszünk, stílusosak vagyunk

Hogyne! Főleg mikor „nadrág nélkül ugorjunk fel a metróra” napot tartanak. Vagy lemennek fürdőköntösben a boltba.

Ez szerintem hülyeség. Inkább azt veszem észre, hogy próbál az ember minél egyszerűbben, a körülményeknek megfelelően öltözködni. Viszonylag sok eső és nagy szél miatt másképp nem is lehet. Szerintem Magyarországon stílusosabban öltözködnek az emberek.

  1. Zokni-szandál kombó

Meg fürdőköpeny. Hajcsavaróval a fején. Még a 50km/h szélben is. Főleg, ha boltba megy a delikvens.

  1. Esernyő nélkül az esőben

Minek? Csak lelassít. Amúgy is a szél csak kicsavarja. Egy baseball- vagy betörősapka megteszi!

  1. Rohan a metróhoz mintha az lenne az utolsó

Ez abszolút igaz, és sohasem értettem. Már Budapesten is tapasztaltam, egyesek úgy rohantak a villamosra, mintha az életük múlna rajta. Főleg a nyugdíjasok! Ahogy ők felugranak még Usain Bolt is megirigyelte volna!

De ugyanez itt is! Pedig percenként járnak a vonatok. Hát még amikor az ajtók záródnak! Mindegy, egy perc múlva én felszállok a másikra, és még helyem is lesz!

  1. Elalszunk a metrón, de mindig ott kelünk fel, ahol kell

Ha valaki megkérdezné mi a szuperképességem, ez lenne: Beszélek magyarul, és mindig a jó állomáson kelek fel.

Valamiért én a tömegközlekedésen mindig elalszom, de mindig akkor kelek fel, mikor a megfelelő állomásra érek. Nem tudom miért, nem tudom megmagyarázni! De látom, nem vagyok egyedül ezzel.

  1. Airpods és 4 fontos kávé

Vagy annak a silány másolata, mert hát menőzni kell! Az sem számít hogy abból az egy pohár kávé árából a jobbik fajta negyedkilós Lavazzát megveheti az ember, ami elég lenne legalább egy hétre.

  1. Napozás márciusban

Vagy félpucérra vetkőzni, ha a hőmérséklet eléri a 20 fokot. Vagy 23 fokban leégni! Vagy grillezni a temetőben. Ha ezt látod, nagy valószínűséggel itt él.

  1. Beszélnek 3 nyelvet folyékonyan

Lehet, de hogy az angolt mindegyik csak makogja vagy ugatja, az biztos. Velük próbálj dűlőre jutni!

+1 „Utálom az embereket!”

Társasági vagy? Szereted a közösséget? Gyere Londonba! Megismered a sok retardáltat, ingyenélőt fösvényt vagy bármely kategóriát mely téged idegesít! Velük foglalkozhatsz! A nap 24 órájában a hét minden napján! Ha nem utáltad az embereket, itt meg fogod, ebben biztos vagyok!

De ettől függetlenül szeretünk itt élni. Kivéve mikor nem :).