Álláskeresési kálváriám folytatódik

Vannak olyan dolgok, amelyek felett egyszerűen nem tudok átsiklani ha munkát keresek. Itt most nem arra gondolkodok feltétlenül, hogy kiborulok vagy felhúzom magam, egyszerűen csak nem tudom megérteni akkor sem, ha van valami „magyarázat” hozzá.

Gyakran botlok ilyenbe mostanában. A motivációs levélbe.

Számomra ez olyan, mint a Supermannek a kriptonit. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi értelme? Hogy írjam meg? Hogyan ömlengjek fél/egy oldalon keresztül egy vadidegen személynek arról, miért lennék alkalmas az adott cégnek? Főleg úgy írjam meg, hogy a kedves HR-es általában néhány másodpercnél tovább nem is szán több időt az önéletrajzra.

Mit lehet írni motivációnak? Meeert… kell a pénz? A „nagy szenvedélyem nem éhenhalni huszonéves korom óta”, meg a „számlák nem fizetik ki magukat” elég jó indok, csak sajnos az őszinteséget nemigen díjazzák a derék HR-esek.

Miért éppen a mi cégünknél? Mert az egész régióban hirdettek összesen 4 hasonló pozíciót, éppen ezért nagy választás nincsen. Bár ez megint ugyanaz a kategória, a túlzott őszinteséget nemigen díjazzák.

Szóval miért van? Nem értem.

Az „előszűrő/kiderül a személyiségünk” indok még jól is működne, ha nem másodperceket szánna rá a kolléga.

Szóval még mindig ott tartok, hogy mit írjak bele? Kerüljem a kliséket. "Rugalmas, nyitott, megbízható, precíz és jó stressztűrő képességgel rendelkező, alkalmazkodó személy” bla bla bla, de ha ezeket kihagyom mi legyen akkor? Az önéletrajzban minden benne van, ha több érdekel, hívjanak be nem? Jól sakkozok, szeretem a könyveket. Kétlem hogy ez nagyon kéne egy álláshirdetéshez.

Na mindegy, a probléma magától nem oldódik meg, szóval össze kell raknom egy motivációs levelet.

Bár lehet tényleg hülyeségből valami nagyon extrém dolgot kéne beleírnom. A Lada 2107-es kasznirendszerének leírását. Esetleg a Carbonara spagetti receptjét! Vagy a Rammstein-Deutschland című számának dalszövegét?

Vajon felfigyelnének rá?