London a legnépszerűbb karácsonyi díszkivilágítás tekintetében

000023470020.jpgKarácsonyi díszkivilágítás Londonban? Sose hallottál róla? Pedig elvileg a város valami olyat produkálhat, amiért turisták ezrei idejönnek.

 

A Premier Inn szálllodalánc nemrég tette közzé saját, Google keresések és Instagram hashtagek alapján rangsorolt kutatását, melyben London lett a leginkább vágyott helyszín, ha karácsonyi kiruccanásról és díszkivilágításról esik szó.

A kutatásban London 164891 pontot kapott, magasan maga mögött hagyva a második Houstont (101899) és Dallast (72421).

A felmérésben 300 városból emelkedik ki az angol metropolisz. A turisták leggyakrabban Kew Gardenst, az Oxford Streetet, és Mayfairt emlegették.

Karácsonyi fények Londonban 2019 / X-mas lights in London 2019

Nagy-Britanniában maradva a második Liverpool lett, míg a harmadik helyen Bournemouth végzett, nem sokkal megelőzve a negyedik Manchestert.

Érdekesség, hogy az európai rangsorban Budapest is szerepel, ott a magyar főváros a 19. helyett csípte el.

Számomra London szereplése egészen meglepő volt. Jómagam már több mint 4 éve élek itt, minden évben érdeklődve figyelem a karácsonyi díszkivilágítást, és véleményem szerint nem nyújt olyan kiugró látványosságot.

Elég csak a Trafalgar téren található karácsonyfára gondolni. Két hete foglalkoztam is vele, és azóta se lett sokkal szebb. De a többi helyszín sem nyújt olyan kiugró „teljesítményt” hogy őszinte legyek.

Karácsonyi fények Londonban 2021/X-mas lights in London 2021

Félreértés ne essék, nem azt mondom hogy ezek most csúnyák lennének, de nekem Budapest, Bécs, vagy Berlin messze jobban tetszik. A barátaim által megosztott fényképek alapján, mert nem járok arrafelé mostanában.

Annyi igaz, hogy London már önmagában egy turistamágnes, szóval szerintem az embereket nem is igazán a díszkivilágítás vonzza. Az sokkal inkább csak egy plusz lehet, és így az ember kap az alkalmon, hogy ha már London, a sok kötelező látnivalón kívűl akkor már megnézi téli vagy karácsonyi tematikájú utcákat.

Ezt amúgy a Premier Inn szóvívője is hasonlóképpen gondolja. Elmondása szerint a karácsonyi szezon egy nagyon jó lehetőség és egyben költséghatékony módja a város bebarangolásához, főleg ha párunkkal, vagy családunkkal fogunk neki.

Így meg persze már egy kicsit érthetőbb is a dolog.

Utólag is boldog karácsonyt illetve boldog új évet kívánok minden Kedves Olvasónak!